Mwatate Hospital

Hospital Mwatate, Taita AreaIn Mwatate is een klein Health Care Centre ingericht dat gezondheidszorg moet bieden aan zo’n 70.000 mensen in het gebied. In 2002 heeft WLCI het toenmalige Health Care Centre voorzien van de benodigde inrichting. Het betrof hier voornamelijk bedden, revalidatie materiaal, verpleeg-materiaal en een afdeling tbv verloskunde.

De groeiende populatie en voortschrijdende technieken alsmede de aandacht die gegeven wordt aan HIV preventie zorgden er voor dat de capaciteit van het “eenvoudige” Health Care Centre niet meer afdoende is om de gezondheidsproblemen het hoofd te bieden.

Veel patiënten moesten worden doorverwezen naar het Moi Voi Hospital met als gevolg dat dit ziekenhuis, dat ook al onder hetzelfde probleem begon te lijden, de stroom niet meer aankon. Na een reorganisatie binnen de gezondheids-structuur kreeg het Mwatate Health Care Centre in 2012 de status: “Hospital”.

Een zeer belangrijke stap voor de gezondheidszorg in dit gebied.

WLCI kreeg vanuit het Ministerie van Gezondheidszorg in Kenia de aanvraag om het Hospital in te richten en deels te begeleiden, zodat er vanaf begin 2012 daadwerkelijk geopereerd kan worden en de onderzoeken en behandelingen voor de regio in aantal en diversiteit sterk zouden gaan toenemen.

Vanaf dat moment zijn we druk bezig geweest om alle materialen die nodig zijn voor de upgrade te verzamelen. Eind 2011 is er door ons een 40 voet zeecontainer verscheept vol met medische apparatuur, instrumentarium en disposables. Inmiddels is, na veel vertraging, de gedoneerde apparatuur geinstalleerd, en wordt de OK gebruikt als ‘minor theatre’.

We zijn dus al een heel stuk opgeschoten maar compleet is het Hospital nog lang niet.

Zo missen er nog:

  • Een tweede OK tafel
  • Bloed analyse apparatuurDSC_0468
  • Stereo microscopen
  • Couveuses
  • Patiënt monitors

 

 

 

 

Wij houden ons dus aanbevolen 🙂