Aanschaf eerste materialen

De eerste grote materialen voor het Dental project zijn aangeschaft! Een grote trailer om het aggregaat en alle losse materialen tbv de Dental camps te vervoeren en twee shelters, waarin de tandartsunits worden gebouwd.

Onderkomen voor Dental Project

Het ministerie van Defensie hoorde van ons plan en de vraag naar een gebouw waar wij de auto’s en shelters kunnen ombouwen. Direct werden er mensen binnen defensie gemobiliseerd om een passende locatie te vinden op een kazerne in de buurt van Apeldoorn. Tot onze grote vreugde werd er binnen een week een ruimte gevonden op Kamp Nieuw Millingen bij Garderen. Inmiddels is het bestuur voorzien van toegangspassen en sleutels. De hal is schoongemaakt en de kachel brandt.

Bijna compleet

Veel tandheelkundig materiaal is al aanwezig, echter ontbreken er nu nog twee vrachtwagens en een watertrailer. Het bedrijf dat de vrachtwagens aan ons had aangeboden liet weten alles verkocht te hebben….helaas dus. Geen man over boord, want er wordt voor ons aan alle kanten hard gezocht naar twee nieuwe voertuigen.

Sponsors

Om alles volgens geldende richtlijnen in en om te bouwen (voor zover we daar over kunnen spreken bij zo’n uniek project) hebben twee sponsoren zich gemeld. Kouvelt Dental Service heeft niet alleen de benodigde apparatuur gesponsord maar gaat die ook professioneel inbouwen in de shelters. Wullink interieurbouw uit Harfsen gaat de volledige inrichting bouwen voor de twee units.