Schoolmaterialen voor Itinyi (afgerond)

Potloden uitdelen op Itinyi Primary SchoolOntstaan uit een bezoek aan Itinyi Primary School in 2010, heeft Wil van Otterloo, zelf lerares op Basisschool de Marke, het plan opgevat de voorraad lesmaterialen voor deze Keniaanse basisschool eens flink op te krikken. Waar de leerlingen het nu moeten doen met een ‘deelschrift’ en ‘leenpotlood’, krijgen zij later dit jaar allemaal een eigen setje schrijfmateriaal. Wil heeft kenbaar gemaakt in haar klas dat ze dit aan het verzamelen is, en de reacties zijn hartverwarmend:

“Met dit stukje in onze schoolkrant wil ik de ouders en de kinderen van onze groep enorm bedanken voor de gulle giften en andere schoolspullen die ik voor mijn verjaardag gevraagd had!!

Dankzij hun bijdrage voor de “Itinyi Primary School”, een basisschool met ruim 400 kinderen gelegen in de plaats Maungu, vlakbij Tsavo National Park in Kenia hebben we nu maar liefst 165 schriften, 810 kleurpotloden, 24 puntenslijpers, 16 rolletjes plakband, 21 gelbalpennen, 500 vel A3 tekenpapier en een kleurset met 16 stiften, wasco krijtjes, kleurpotloden en verf!

Dit was niet alles, want ik kreeg ook nog een geldbedrag, waar ik nog 200 schriften voor kan kopen en een aantal scharen!! Ik heb mijn streefdoel in één keer gehaald, voor elk kind een schrift!!! Het was voor mij hartverwarmend  om te ervaren hoeveel de ouders en kinderen van onze school over hebben voor de kinderen in Afrika.”

AfdrukkenInmiddels hebben wij alle schoolspullen afgeleverd op Itinyi Primary School!

Wil je ook een bijdrage leveren, neem dan contact met ons op!