Op donderdag 9 augustus hebben wij Itinyi Primary School weer bezocht. Ditmaal om zo’n 30 kilo schriften, pennen, kleurpotloden, kleurboeken, linealen en ander leer- en knutselmateriaal te brengen.

Groot deel hiervan is verzameld door Wil van Otterlo en haar leerlingen van basisschool de Marke uit Apeldoorn. We hadden het niet op een beter moment kunnen brengen aldus de schoolleiding van Itinyi. De kinderen zaten in hun voorlaatste dag voor de vakantie en de 3 beste leerlingen uit het semester waren gekozen. Door gebrek aan middelen kon de jaarlijkse viering hiervan niet gepaard gaan met de overhandiging van een kadootje aan deze kids.

Nu er zo’n stapel moois binnenkwam kon er gerust iets uitgehaald worden om deze kinderen te motiveren het behaalde nivo vast te houden!

Ook bleek nu dat het zeker is dat de regering jammergenoeg geen geld meer geeft voor voedsel om de kinderen de beloofde, en ‘broodnodige’ lunch te geven.

We hebben wat geld achtergelaten zodat de kinderen in ieder geval de laatste schooldag van een fijne lunch konden smullen. Ook Mechteld Roes, die op deze reis deel uitmaakte van de delegatie, liet spontaan een substantieel bedrag achter!

WLCI gaat nu een donatieschema opzetten om met jouw hulp deze kinderen toch te eten kunnen geven als ze op school zijn. Niet alleen zorgt dit er voor dat kinderen uberhaubt naar school gaan, maar vaak is het ook de enige maaltijd die de kinderen krijgen per dag. Voor maar 2 euro per week heeft een schoolkind iedere dag een fatsoenlijke maaltijd!

Houdt de site in de gaten voor meer informatie.