Captur

Captur_logo_DEF

Automatisering is ‘booming’ in Kenia: Waar het enkele jaren geleden nog vernieuwend was een papieren dossier aan te leggen van een ziekenhuispatiënt, is er nu grote behoefte aan het vastleggen van medische gegevens op de digitale manier. Door de toenemende beschikbaarheid van medische zorg is het voor het daarbij horende management van groot belang dat alle handelingen en processen helder in kaart worden gebracht.

Niet alleen de werkzaamheden binnen het ziekenhuis zullen hierdoor soepeler verlopen maar ook de veiligheid en gezondheid van de patiënt zullen hierdoor een positieve impuls krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het registreren van bepaalde allergieën die op kunnen treden bij medicijngebruik of operaties die in het verleden zijn uitgevoerd en bij herhaling dus een andere aanpak vereisen.

Door gebruik te maken van ‘open source’ software bouwen wij met ons team van programmeurs en medisch ICT specialisten een EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) pakket dat in heel Afrika te gebruiken zal zijn. Onze pilotlocatie is het Moi Voi Hospital.

Plattegrond Moi Voi Ziekenhuis

Plattegrond Moi Voi Ziekenhuis

Het project bestaat uit 2 delen:

1) Het ontwikkelen van de Captur software

2) Het verzamelen van hardware voor testlocatie Moi Voi Hospital

Meer informatie over het Captur project vind je hier>>>.