Itinyi School Project

op maat gemaakte kookpannenEén van de projecten van de afdeling Community Care was het upgraden van Itinyi Primary School, in Maungu. Deze basisschool met meer dan 400 kinderen kon wel wat hulp gebruiken. De keuken waarin dagelijks één warme maaltijd werd gemaakt was werkelijk een bouwval. De kokkin moest zeker eens per maand naar de dokter omdat zij leed aan heftige longproblemen, veroorzaakt door de rook waar zij in moest werken. We hebben, gefinancierd door middel van de opbrengst van de “Snertrit van Het Nieuws van Apeldoorn”,  een nieuw keukengebouw neergezet. Nu kan de kokkin onder schone en veilige omstandigheden haar werk doen.

Een jaar later waren de toiletgebouwen aan de beurt. Nieuwe septic-tanks van 6 meter diep werden gegraven, om daar vervolgens een tweetal nieuwe gebouwtjes op te zetten. De ruimtes zijn nu schoon en veilig, en kunnen weer jaren mee!

Regelmatig worden er schoolmaterialen verzameld in Nederland, die wij dan weer op Itinyi mogen afleveren. Uiteraard zijn leraren en leerlingen daar erg blij mee. De kinderen zingen dan ook: “Hartelijk bedankt en we hopen dat u terugkomt met nog meer kado’s…!”