Keukenproject (afgerond)

Het Itinyi project is ontstaan vanuit een groepsreis naar Kenia, georganiseerd voor bezoekers van Eetcafé Het Nieuws van Apeldoorn. Ter plekke hebben de deelnemers besloten de basisschool te adopteren. Itinyi Primary School ligt in de plaats Maungu, zo’n 45 kilometer van Voi.

Volle klaslokalen!Het leerniveau van deze basisschool ligt redelijk op het landelijk gemiddelde. De 420 kinderen die de school rijk is krijgen iedere dag een warme maaltijd geserveerd. Vaak is dit ook de reden dat de kinderen naar school kunnen en betekent het ook de enige maaltijd die de kinderen krijgen. Iedere dag overigens ook hetzelfde, namelijk gekookte mais. De voorzieningen waar de kokkin van de school gebruik van moet maken om deze maaltijd te bereiden zijn ronduit verschrikkelijk. Onder mensonterende omstandigheden, dat wil zeggen in een smerige ruimte zonder afvoer, schoorsteen of fornuis kookt zij in grote potten op een open vuur!

Logisch dus dat zij door de rook minstens 2x per maand met luchtweg problemen naar een arts moet.

WLCI helpIedere dag wordt hier voor 400 kinderen gekooktt deze school met de bouw van een nieuwe keukenruimte. Een schone, hygiënische keuken met voldoende capaciteit om deze 420 kids van een goede maaltijd te voorzien. Inmiddels is het benodigde budget behaald door de gulle giften tijdens de Snertrit op 27 maart jl., georganiseerd door Eetcafé Het Nieuws van Apeldoorn. Henk en Linda gaan 15 april naar Kenia om de cheque ten behoeve van de bouw van een nieuwe keuken te overhandigen aan de hoofdmeester van de School.

 

Itinyi Primary SchoolItinyi Primary School

Inmiddels is het keukengebouw gereed, en worden de ovens gebruikt om alle kinderen van een voedzame maaltijd te voorzien.