Op zondag 16 september was het weer zo ver, de nu al klassieke Loolaan Rally ging van start vanaf restaurant De Bon Vivant. Ook dit jaar weer een keur aan mooie auto’s en gespannen deelnemers op een fantastische zonovergoten dag.
Wie zou er dit jaar met de eerste prijs weggaan?

Via verschillende social-media bestookten diverse deelnemers elkaar al sinds weken met allerlei teksten en strijdvaardige opmerkingen. De strijd was begonnen…

De rally voerde het deelnemersveld door de prachtigste plekjes van de Veluwe over een zeer gevarieerde route. Via ’t Leesten ging men door richting Hoenderloo en dan binnendoor richting Oeken. Uiteindelijk landde men op de lunchplek aan de rivier de IJssel bij het pontje naar Bronckhorst.

Op het volgende deel van de route vond men enkele onbedoelde hindernissen, zoals een kermis en een lokaal bloemencorso. Dit resulteerde in enkele dwalingen en een neutralisatie van dat deel van de route. Al snel was het gehele veld via Doesburg en De Steeg op de Posbank waar men zich altijd even in het buitenland kan wanen.

Via Rozendaal terug richting Apeldoorn waar iedere deelnemer met een glas Cava ontvangen werd bij De Bon Vivant. De hele avond werd hier gezellig nagepraat onder het genot van een heerlijk gevarieerd luxe buffet, dit alles opgeluisterd met muziek van onze eigen Apeldoornse zanger/entertainer Harry Vesseur.

Iedereen was ondertussen nog steeds gespannen wie er nu de eerste drie prijzen gingen wegkapen. Lange tijd leek de strijd om de eerste plaats te gaan tussen Team Anoniemus, Peter Eemsing met Christa Dreef, en Team Haarscherp met de Rabobank-mannen Arnold van Eijk met Ronald van Wetering. Verrassend was dan ook de uitslag met op de eerste plaats Team Blue Beauty, Sylvia Weijland met Ronald Tijssen, tweede plek Team Haarscherp en als derde Team Anoniemus.

Uiteraard werd ook dit jaar weer gereden voor het goede doel, de bouw van een nieuw weeshuis in Kenia.
Na een mooie veiling met door sponsors ingebrachte stukken kwam de dagteller op een bedrag van € 17.160,00 een meer dan mooi bedrag voor dit fantastische project.