Het geld, bijeen gereden tijdens de Snertrit van Het Nieuws Van Apeldoorn, is in Kenia overhandigd aan onze projectleider van het Itinyi school project, Bobby Gschwend.

Reeds 2 dagen na de overhandiging is er een aanvang genomen met de bouw van de nieuwe keuken. Planning is om de gehele keuken-constructie over 4 weken gereed te hebben. Er wordt dan ook gebouwd van ’s morgens 7 uur tot ’s avonds 6 uur.

Magazijn met benodigd bouwmateriaal

Ook de speciale ovens worden nog in deze periode gebouwd en zullen een enorm verschil maken in het de te verbruiken hoeveelheid brandhout.

Om iedereen vast in een feeststemming te krijgen hebben we alvast wat schrijfmateriaal en voor de peuters kleurpotloden uitgereikt. Wil van Otterloo heeft samen met haar leerlingen al een behoorlijke hoeveelheid schrijf en kleur materiaal verzameld dat aan het eind van het jaar ineens uitgereikt wordt op de school.

Hans en Yvonne Winter van restaurant “De Bon Vivant” uit Apeldoorn brachten tijdens deze trip ook nog de nodige spelletjes mee en een aantal puzzels, voor deze kinderen een goudschat.

Aanvang bouw keuken Itinyi

Tevens is er wat extra geld vrijgemaakt om ook eettafels en banken te laten maken zodat de kinderen niet in het stof of in de modder hoeven te zitten tijdens de lunch. Dit bevordert tevens in hoge mate de hygiëne.